Pensioenen

Als u tussen de 65 en 67 jaar bent, stopt u meestal met werken U krijgt dan geen salaris meer, maar U heeft dan nog wel geld nodig. In Nederland is het zo geregeld dat de meeste Nederlanders een basispensioen krijgen. Dit basispensioen is een uitkering op grond van de AOW (Algemene Ouderdomswet). Veel mensen bouwen ook via hun werkgever pensioen op (ouderdomspensioen). Het ouderdomspensioen is een aanvulling op uw AOW.

Wanneer moet je over je pensioen nadenken?

Veel mensen gaan pas laat nadenken over hun pensioen. Toch is het belangrijk om op tijd over je pensioen na te denken. Als je jong bent, heb je nog voldoende mogelijkheden om je pensioen goed op te bouwen.

Let op ondernemers zoals eenmanszaken, vennootschap onder firma maatschappen en DGA’s bouwen geen pensioen op via werkgever. U kunt dus voor een teleurstelling staan wanneer u de pensioengerechtelijke leeftijd bereikt heeft.

Bespreek uw wensen met een van onze medewerkers en wij stellen een inkomensplan / pensioenplan voor u op. Wanneer u vroegtijdig begint, zijn de maandpremies lager.

U kunt direct contact met ons op nemen via info@mifo-adviesgroep.nl.